14.02.2023
רוסטביף חרדל דבש שומשום
רכיבים:
צלי בקר 400 גרם (אייצ’בון וכו’)
מלח 1 כפית
סוכר 1 כפית
פלפל 1/2 כפית
בצל 1/2 חתיכה
שמן שומשום טאיקו 2 כפות
B רוטב סויה 100 מ”ל
B ליקר 100 מ”ל
B מירין 100 מ”ל
B סוכר 2 כפות
B מים 600 מ”ל
B דאשי אצות 5 גרם
חרדל דבש שומשום
משחת שומשום לבנה בעלת גוף מלא וריחני 1 כף
חרדל דגנים 1 כף
דבש 1 כפית
רוטב סויה 1 כפית
שמן צ’ילי מחנות שמן שומשום 1/3 כפית
גרגיר הנחלים חבילה 1
הוראות הכנה:
שלב 1
מחוררים את כל הבשר עם מזלג, מכניסים פנימה את כל מרכיבי A, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך שעה.
שלב 2
חותכים את הבצל לפרוסות דקות.
שלב 3
שמים את שמן השומשום במחבת על אש בינונית, ומשחימים את כל פני השטח של שלב 1 לפני שמוציאים אותו.
שלב 4
שים את כל מרכיבי B ו-את מרכיבי שלב 2 במחבת, מחממים ומרתיחים כדקה אחת. מוסיפים את מרכיבי שלב 3 ומביאים שוב לרתיחה, ואז מנמיכים את האש למינימום ומבשלים במשך 5 דקות.
הופכים אותו ומרתיחים עוד 5 דקות, ואז מכבים את האש, מכסים בנייר סופג ומניחים לו להתקרר.
שלב 5
מערבבים את מרכיבי החרדל דבש השומשום.
שלב 6
חותכים את מרכיבי שלב 4 לחתיכות קלות לאכילה, מגישים עם גרגיר הנחלים ומוסיפים את מרכיבי שלב 5.