עשרה מתכונים טעימים ובריאים על בסיס מאצ’ה

קערית יוגורט מאצ’ה ואוכמניות

מרכיבים:

1/2 כוס יוגורט יווני

2 כפות אבקת מאצ’ה

1/4 כוס אוכמניות כחולות

קורט זרעי צ’ויה ופשתן.

זרזיף דבש מקומי

הוראות הכנה:

לערבב את המאצ’ה והיוגורט.

לאחר מכן, להוסיף את האוכמניות, זרעי הצ’יה, הפשתן והדבש מעל.

מומלץ להשתמש באוכמניות אורגניות.

יכול לשמש כארוחת בוקר מלאה בנוגדי חמצון וחומרים מזינים.

קערית מאצ'ה אוכמניות

 

אייס מאצ’ה לאטה

מרכיבים:

2 כפות אבקת מאצ’ה

מים מפולטרים

חלב (אפשר חלב בקר/ חלב סויה/ חלב שקדים)

קוביות קרח

תבלון אופציונאלי: תבלון צאי’/ וניל/ קוקוס

הוראות הכנה:

למלא שייקר בכוס קרח, להוסיף את שתי כפות המאצ’ה, להוסיף חצי כוס מים מפולטרים ולערבב היטב.

למזוג לתוך כוס גבוהה עם קוביות קרח.

להוסיף 65 מ”ל חלב מוקצף.

אופציונאלי – להוסיף את התבלון שבחרתם.

אייס מאצ'ה לאטה

 

טראפלס עם מאצ’ה

מתכון לטראפלס ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב.

מרכיבים:

1/2 כוס שקדים קלויים

1/4 כוס דבש (ניתן להשתמש באגבה למתכון טבעוני)

8 תמרים ללא גלעינים

2 כפות אבקת קקאו

2 כפות אבקת מאצ’ה

קמצוץ מלח

מעט וניל

לטופינג: זרעי צ’יה, שבבי קקאו וקוקוס.

הוראות הכנה:

לחלוט את התמרים במים רותחים במשך 20 דקות.

אח”כ לרסק בבלנדר למצב של “פירה” ולהניח בצד.

לרסק את השקדים עד שהם נהיים “משחה”. ניתן מראש להשתמש בחמאת שקדים במקום.

לערבב את פירה התמרים, חמאת השקדים ויתר המרכיבים עד למרקם חלק ויציב.

להכניס למקרר עד שמתקשה.

לקשט את הטראפלס עם התוספת הרצויה (זרע’י צ’יה, שבבי קקאו וקוקס).

ניתן לשמור עד שבועיים בקירור.

טראפלס עם מאצ'ה

 

מאצ’ה צאי לאטה

מרכיבים:

כף אחת של תבליני צ’אי: קינמון, ציפורן, ג’ינג’ר, הל, פלפל שחור

כף אבקת מאצ’ה

כוס חלב שקדים

הוראות הכנה:

לחמם את החלב בחום נמוך.

להוסיף את תבליני הצ’אי בהדרגה תוך כדי ערבוב.

להכין תה מ’אצה – לערבב את כף אבקת המאצ’ה בכוס מים רותחים

למזוג לכוס את החלב עם תבליני הצאי’ ותה המאצ’ה ולערבב.

אופציה נוספת היא להוסיף את אבקת המאצ’ה ישירות לחלב עם תבליני הצ’אי.

צאי לאטה

 

קרפ מאצ’ה עם גנאש שוקולד

מרכיבים:

כוס של קמח כוסמת/חיטה מלאה

כוס חלב שקדים לא ממותק בטמפרטורת החדר

1/2 כוס מים חמים

4 ביצים בטמפרטורת החדר

1/4 כוס סוכר קוקוס

4 כפות שמן קוקוס מומס/ חמאה לא מלוחה מומסת

2 כפות אבקת מאצ’ה

זרזיף מלח

שמן קוקוס לבישול

הוראות הכנה:

להכניס את הקמח, אבקת המאצ’ה, סוכר הקוקוס והמלח לתוך קערית גדולה.

בקערית נפרדת, יש לערבב עם בלנדר/ מיקסר ידני את חלב השקדים, המים, הביצים והשמן.

לקערית זאת יש להוסיף חצי מתכולת הקערית הראשונה ולהמשיך לערבב, ברגע שהמרקם אחיד, להוסיף את החצי השני ולהמשיך לערבב עד למרקם אחיד.

להמיס קצת שמן קוקוס במחבת על אש נמוכה.

להכניס שלוש כפות מהבלילה לתוך המחבת. לסובב את המחבת עד שתיווצר צורה עגולה וגדולה של הקרפ.

לחמם עד שהצד התחתון של הקרפ מוזהב, להפןך ולחמם עוד כשלושים שניות-דקה.

להוציא מהמחבת ולשים בצד.

מצרכים להכנת הגנאש

2 כוסות של חלב קוקוס

כוס עם 175 גרם שוקולד מריר

אגוזי לוז לקישוט

הוראות הכנה:

חממו את חלב הקוקוס ב”חימום כפול” על אש בינונית.

ברגע שחלב הקוקוס מתחיל להתחמם, הוסיפו את השוקולד וערבבו עד שהם מתמזגים יחד.

במחבת נפרד, יש לקלות את אגוזי הלוז עד שהם מגיעים לגוון זהוב.

הגשה

להזליף את הגנש מעל הקרפ ולפזר אגוזי לוז לקישוט

קרפ מאצ'ה עם גנאש שוקולד

מ’אצה לאטה קוקוס

מרכיבים:

1/2 כפית מאצ’ה E

1/4 כוס מים חמים

1/4 כוס חלב קןקוס חם

*ניתן להוסיף ממתיק לפי בחירתכם

הוראות הכנה:

לשים את המאצ’ה בכוס מאג,

להוסיף את המים החמים וחלב הקוקוס החם לערבב בעדינות באמצעות הזזת הכוס למעלה ולמטה.

ניתן גם להשתמש במקציף ביתי ליצירת קצף.

לטעום ולהוסיף מים/ חלב קוקוס/ ממתיק לפי העדפה אישית.

מ'אצה לאטה קוקוס

 

סמוט’י וניל מאצ’ה

מרכיבים:

1 כוס חלב שקדים לא ממותק

2 כפיות אבקת חלבונים  daily burn fuel 6 protein in vanila

חצי כוס קרח

1 בננה

2 כפות אבקת תה מאצ’ה

1/2 כף סירופ מייפל

1 מקל וניל מגורד מהתרמיל

הוראות הכנה:

לערבב את כל המרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק

סמוט'י וניל מאצ'ה

 

בר שוקולד מאצ’ה ותמרים

מרכיבים:

200 גרם תמרים מגולענים

1/3 כוס אבקת קקאו

85 גרם שקדים

2 כפות אבקת מאצ’ה

2 כפות חמאת קוקוס

1/3 כוס פצפוצי אורז

2 כפות מייפל

הוראות הכנה:

להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון למשך כ-2 דקות (עד שכל המרכיבים מתאחדים).

לשים את העיסה על נייר פרמננט, לרדד ולייצר מלבנים.

בר שוקולד מאצ'ה תמרים

 

לימונדת מאצ’ה מלפפונים

מרכיבים:

2 מלפפונים קצוצים

כוס עלי נענע

2 כוסות מים קרים

3/4 כוס מיץ לימון טרי

1/4 כוס נקטר אגבה כחולה

2 כפות אבקת מאצ’ה

1 כוס קרח (ועוד קרח להגשה)

הוראות הכנה:

לרסק את המלפפונים ועלי הנענע בבלנדרלהכניס לתוך קנקן גדול את המים, מיץ הלימון, אגבה, ואבקת המאצ’ה.

להוסיף למלפפונים והנענע שבבלנדר ולערבב עד למרקם חלק.

להחזיר את הנוזל לקנקן.

להגיד עם קרח.

לימונדת מאצ'ה מלפפונים

 

עוגת פאונד עם שוקולד ומאצ’ה

מרכיבים:

100 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

2 ביצים

90 גרם קמח לעוגה

1/2 כף אבקת אפייה

1 כף אבקת מאצ’ה

30 גרם שוקולד לבן מומס (במצב נוזלי)

50 גרם שעועית אזוקי מבושלת

הוראות הכנה:

לחמם תנור ל-170 מעלות צלזיוס.

לשמן תבנית עגולה ולרפד עם נייר פרגמנט.

בקערית בינונית, לערבב את הקמח, אבקת האפייה ואבקת המאצ’ה.

בנפרד להקציף את החמאה עם מחצית אבקת הסוכר עד למצב אחיד ואז להוסיף את המחצית השניה והמשיך לערבב.

להוסיף ביצה טרופה, מעט בכל פעם עד למרקם פלאפי.

לערבב עם האבקות, ליצוק בתבנית ולאפות עד להשחמה קלה.

עוגת פאונד עם שוקולד ומאצ'ה

רוצים לרכוש מאצ’ה? הכנסו לחנות שלנו