מאצה לאטה

כולם מדברים על מאצה לאטה, אך על מנת שנוכל ליהנות מהמשקה המופלא נצטרך ללמוד כיצד להכין את המשקה כהלכתו.

כמו בכל דבר יפני, דיוק יוביל לשלמות.

מרכיבים

  • כוס של 400 מ”ל
  • 5 גרם מאצה איכותית  (1 גרם מאצה לכל 70-80 מ”ל נוזל )
  • מים קרים/ פושרים  – 25% מכמות הנוזל
  • חלב סויה/ חלב שקדים – 75% מכמות הנוזל
  • תמצית ווניל
  • סירופ אגבה / דבש / סוכר דקלים
  • בלנדר או מקציף חלב

אופן ההכנה

  • שופכים את כפית  המאצה למסננת  דקה ומנפים עד שכל הגושים נעלמים
  • מוסיפים  100 גרם מים קרים (רבע מכמות הנוזל ) וממיסים את המאצה עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים (ראו הערה)
  • מערבבים ע”י מקציף מאצה מסורתי או על ידי מיקסר / מקציף חלב
  • מוסיפים 3 טיפות סירופ וניל / צאי ( לא חובה )
  • מוסיפים סירופ אגבה להוספת טעם
  • ממלאים כוס עם קרח ומוזגים את המאצה
  • מוזגים 300 מ”ל חלב לפי בחירה ( סויה/ שקדים / רגיל)
  • מקשטים עם אבקת מאצה

ניתן למלא את הכוס בקרח, למזוג את החלב ולבסוף להוסיף את המאצה על מנת לקבל פרזנטציה מרשימה יותר

*מטרת המים היא לפתוח את אבקת המאצה  לנוזל חלק ואחיד ללא גושים .

אין צורך שהמים יהיוא רותחים כדי שתהליך זה יעבוד ולכן מומלץ להשתמש במים קרים / פושרים על מנת שהקרח לא ימס וידלל את המשקה.