08.08.2019
מאצה לאטה
כולם מדברים על מאצה לאטה, אך על מנת שנוכל ליהנות מהמשקה המופלא נצטרך ללמוד כיצד להכין את המשקה כהלכתו.
כמו בכל דבר יפני, דיוק יוביל לשלמות.
מרכיבים
- כוס של 400 מ”ל
- 5 גרם מאצה איכותית (1 גרם מאצה לכל 70-80 מ”ל נוזל )
- מים קרים/ פושרים – 25% מכמות הנוזל
- חלב סויה/ חלב שקדים – 75% מכמות הנוזל
- תמצית ווניל
- סירופ אגבה / דבש / סוכר דקלים
- בלנדר או מקציף חלב
אופן ההכנה
- שופכים את כפית המאצה למסננת דקה ומנפים עד שכל הגושים נעלמים
- מוסיפים 100 גרם מים קרים (רבע מכמות הנוזל ) וממיסים את המאצה עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים (ראו הערה)
- מערבבים ע”י מקציף מאצה מסורתי או על ידי מיקסר / מקציף חלב
- מוסיפים 3 טיפות סירופ וניל / צאי ( לא חובה )
- מוסיפים סירופ אגבה להוספת טעם
- ממלאים כוס עם קרח ומוזגים את המאצה
- מוזגים 300 מ”ל חלב לפי בחירה ( סויה/ שקדים / רגיל)
- מקשטים עם אבקת מאצה
ניתן למלא את הכוס בקרח, למזוג את החלב ולבסוף להוסיף את המאצה על מנת לקבל פרזנטציה מרשימה יותר
*מטרת המים היא לפתוח את אבקת המאצה לנוזל חלק ואחיד ללא גושים .
אין צורך שהמים יהיוא רותחים כדי שתהליך זה יעבוד ולכן מומלץ להשתמש במים קרים / פושרים על מנת שהקרח לא ימס וידלל את המשקה.