חנה דונקו פרח השיטקה HANA DONKO – Japanese dried Shiitake

פטריות הפרמיום מסוג דונקו נקראות Hana Donko שפירושו פרח שיטאקה.

פרחי השיטאקה מוגנים מפני מגע של לחות עם שטח ה”מטריה”, מה שמאפשר יצירת הסדקים הלבנבנים היפהיפיים.

Sugimoto Shiitake’s Flower Shiitake – זהו סוג נדיר שגדל בחוץ באופן טבעי.

לגידול פרחי שיטאקה מוצלח בחוץ בתנאי שטח יש מגבלות, הן מאוד נדירות.

הטעם, המרקם והערכים התזונתיים נשמרים ע”י גידול איטי של השיטאקה, חשיפה לשמש, לגשם ולרוח.

יש כמות קטנה של שיטאקה הגדלות בחוץ, אשר מוגנות באופן טבעי מלחות, מה שמאפשר את היופי של פרחי השיטאקה.

מדובר בפטריות עילאיות ונדירות אשר גם נהנות מהיופי המיוחד של פרחי השיטאקה וגם מהטעם, המרקם והערכים התזונתיים של פטריות השיטאקה.

 

אופן השימוש :

1) יש לבחור את כמות הדאשי על פי הייחס הבא.   לכל 1 ליטר של דאשי דרוש 20 גרם פטריות דונקו

2) להניח את הפטריות בקופסא ולכסות במים קרים  להניח מעל קערה נוספת שכל הפטריות יהיוא מכוסות במים

3) להשרות את הפטריות במקרר למשך 24 שעות

4) לאחר 24 שעות מסננים את המיים ושומרים את הפטריות

5) בשלב זה ניתן להוסיף אצות קומבו או בוניטו לפני הבישול על פי בחירה

6) מרתיחים את ציר הדאשי  למצב רתיחה ומוסיפים סאקה ומירין על פי הטעם

7) מכבים את האש ונהנים

מגיע במארזים של 100 גרם פטריות מיובשות