דאשימאקי טמאגו- חביתה בסגנון יפני עם ארומה של שומשום קלוי

תיאור קצר

חביתה יפנית אם טוויסט של שמן שומשום וציר דאשי

דרך נפלאה לאכול חביתה יפנית ולהוסיף המון אומאמי לבוקר

מתכון ל 20 סועדים

מרכיבים

  • ביצים: ______________________15 ביצים
  • ציר דאשי מפטריות חנה דונקו __________________20 כפיות
  • קוגי סויה ___________________________: 3 כפיות
  • מירין:______________________________1 כפית
  • שמן שומשום בקליה קלה:________________ 5 כפיות
  • צנון מגורד:__________________________15 גרם
  • סויה רגילה:__________________________

שלב 1

  • טורפים את כל הביצים בקערה,
  • מכינים את הרוטב שכולל את ציר הדאשי , קוגי סויה , מירין שמן שומשום
  • מוסיפים לקערה ומערבבים

שלב 2

  • מחממים  כף שמן שומשום במחבת ומוסיפים את תערובת הביצים ב-3 או 4 קבוצות.   

שלב 3

מעצבים צורה וחותכים לחתיכות בגודל ביס.

שלב 4

מסדרים על צלחת ומפזרים דייקון מגורר ורוטב קוג’י סויה לפי הטעם.