20.03.2023
דאשימאקי טמאגו- חביתה בסגנון יפני עם ארומה של שומשום קלוי
תיאור קצר
חביתה יפנית אם טוויסט של שמן שומשום וציר דאשי
דרך נפלאה לאכול חביתה יפנית ולהוסיף המון אומאמי לבוקר
מתכון ל 20 סועדים
מרכיבים
- ביצים: ______________________15 ביצים
- ציר דאשי מפטריות חנה דונקו __________________20 כפיות
- קוגי סויה ___________________________: 3 כפיות
- מירין:______________________________1 כפית
- שמן שומשום בקליה קלה:________________ 5 כפיות
- צנון מגורד:__________________________15 גרם
- סויה רגילה:__________________________
שלב 1
- טורפים את כל הביצים בקערה,
- מכינים את הרוטב שכולל את ציר הדאשי , קוגי סויה , מירין שמן שומשום
- מוסיפים לקערה ומערבבים
שלב 2
- מחממים כף שמן שומשום במחבת ומוסיפים את תערובת הביצים ב-3 או 4 קבוצות.
שלב 3
מעצבים צורה וחותכים לחתיכות בגודל ביס.
שלב 4
מסדרים על צלחת ומפזרים דייקון מגורר ורוטב קוג’י סויה לפי הטעם.