20.03.2023
עוף צלוי עם בצל ירוק בגריל עם מלח ורוטב שומשום
תיאור קצר
עוף מוקפץ עם שמן שומשום בסגנון יפני
מתכון ל 20 סועדים
מרכיבים
- חזה עוף__________________300 גרם
- שמן שומשום ללא קליה ________כפית
- יוזו סחוט __________________כפית
- בצל ירוק __________________צרור
- שמן שומשום קלוי ____________5 כפיות
- שומשום לבן ________________כפחת
- מלח: _____________________כפית
- פלפל שחור _________________חמי כפית
- לימון:_____________________1 יחידות
אופן ההכנה
שלב 1:
קוצצים דק בצל ירוק ומערבבים עם שמן השומשום קולי וללא קליה, יוזו סחוט מלח ופלפל
שלב 2
מסירים את העור מבשר העוף ופורסים לחתיכות דקות של 5 מ”מ. מפזרים קלות מלח.
שלב 3
מחממים שמן שומשום לבן ללא קליה במחבת ומבשלים במהירות את העוף על אש גבוהה משני הצדדים.
שלב 4
יוצקים את הרוטב משלב 1 באופן שווה על הדג ומקשטים בפלחי לימון.
בתאבון