רוטב מאודה עם חומץ אורז

מרכיבים:

חזה עוף (כ-250 גרם)
כמות מתאימה של מלח
כמות מתאימה של סאקה
בצל ירוק 7 ס”מ

תיבול משולב

פוג’י אורז חום חומץ שחור או אורז טהור חומץ פוג’י 2 כפיות
2 כפות רוטב סויה
סאקה 1 כפית
1 כפית שמן שומשום
1 כפית סוכר
בצל אביבי (קצוץ דק) 1 כף
ג’ינג’ר (קצוץ) 1/2 כפית
שום (קצוץ דק) 1/2 כפית

איך להכין:

1. מפזרים את העוף במלח ומניחים לו לשבת קצת, ואז מנגב את הלחות. מפזרים סאקה.
2. חותכים את העוף לחתיכות קלות לאכילה (7 עד 8 חתיכות) ומאדים בסיר אדים חם עד בישול. (בערך 12-13 דקות)
3. שמים את חומרי הטעם בקערה ומערבבים היטב.
4. בזמן שהעוף המאודה חם טובלים אותו ברוטב הטעמים ממרכיבי שלב 3.
5. מגישים בקערה ומעליו בצל ירוק.