24.07.2022
אורז עם עוף בסגנון יפני- chiken kamameshi
מרכיבים (ל-300 גרם)
300 גרם אורז
400 מ”ל מים
לשלב עם ציר לאחר רתיחה מרכיבים
פולקע. 200 גרם
שיטאקי מיובש
(פטריות) 3 יח’
גזר 1/2
1/2 קוניאקו
1/2 ברדוק
1/2 טופו בטיגון עמוק
1.5 כף שמן
4~5 אפונת שלג
חלק A
רוטב סויה 4 כפות, סאקה 2 כפות
סאקה מתוק (מירין) 2 כפות
סוכר 1 כף
מרק המשמש להרכבה מחדש
שיטאקי מיובש 100 מ”ל
איך מכינים?
1. שוטפים אורז ומרוקנים את המים. משרים אורז במים במיכל אחר.
2. שמים את השיטאקה במים וחותכים לרצועות.
3. חותכים עוף לקוביות בגודל 1 ס”מ, גזר, קוניאקו וטופו מטוגן למלבנים
פרוסה. פורסים דק שורש ברדוק ומשרים במים.
פורסים אפונת שלג באלכסון.
4. מחממים שמן סלט מוסיפים את העוף עד לשינוי צבע. להוסיף גזר,
טופו מטוגן, ברדוק סחוט ושיטאקי. לאחר שהכל מוכן ביסודיות,
מוסיפים את חלק A ומרתיחים על אש נמוכה במשך 5 עד 6 דקות.
5. מפרידים מרכיבים וציר במסננת. שומרים את הציר ומצננים אותו.
6. מכינים את האורז בסיר נפרד, יוצקים מים (סה”כ 400 מ”ל יחד עם ציר), מוסיפים את הציר
*הציר והמים צריכים להתקרר לחלוטין. אם הם עדיין חמים, האורז לא יכול להתבשל היטב.
בתיאבון
סרטון הכנה ->