תהליך ייצור הסאקה

מהו הסאקה?

הסאקֶה היפני  הידועה ‘כניהונשו’ או ביפנית 日本酒 פירוש שתי האותיות הראשונות הוא יפן, והאות השלישית זה סימן גנרי למשקאות אלכוהוליים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תהליך יצור הסאקה

הסאקֶה נעשה על ידי התססת אורז כדי ליצור את המשקה האלכוהולי, תהליך מסורתי  וייחודי לסאקה היפני ,  שהתפתח במשך מאות שנים.

סאקה הוא אלכוהול מותסס, שעובר תהליך של המרה דו שלבית שבו :

שלב ראשון- אנזימי הקוג’י ממירים את העמילן ( פחמימות ) באורז לגלוקוז ( סוכרים)

שלב שני- השמרים ממירים את הסוכרים שנוצרו לאלכוהול

שני שלבים אלה מתבצעים באותו הזמן בטנק ונקרא “תסיסה מקבילה”

שלבים ביצירת סאקה