מרק ירקות שורש עם דאשי

מרכיבים: 

2 חבילות דאשי צהוב

250 גרם צנון לבן יפני

40 גרם גזר

חצי טופו מטוגן

120 גרם משקעי סאקה

800 סמ”ק מים

2 גרם מלח

1 כף רוטב סויה

פטרוזיליה יפנית

הוראות הכנה:

1. חותכים את הדייקון והגזר לחתיכות עבות דמויות גפרור, בעובי של כ-3 מ”מ ובאורך של כ-5 מ”מ.

2. מסננים את השמן מהטופו המטוגן וחותכים אותו לחתיכות בגודל של הירקות.

3. מוסיפים מים, חבילת ציר וירקות לסיר ומבשלים עד לריכוך.

4. תחילה ממיסים את משקעי הסאקה בדאשי. כשהירקות רכים, הוסיפו את הטופו המטוגן, ואז הוסיפו את משקעי הסאקה, המלח ורוטב הסויה כדי להתאים את הטעם.

5. מוסיפים פטרוזיליה.