19.08.2024
מרק ירקות שורש עם דאשי
מרכיבים:
2 חבילות דאשי צהוב
250 גרם צנון לבן יפני
40 גרם גזר
חצי טופו מטוגן
120 גרם משקעי סאקה
800 סמ”ק מים
2 גרם מלח
1 כף רוטב סויה
פטרוזיליה יפנית
הוראות הכנה:
1. חותכים את הדייקון והגזר לחתיכות עבות דמויות גפרור, בעובי של כ-3 מ”מ ובאורך של כ-5 מ”מ.
2. מסננים את השמן מהטופו המטוגן וחותכים אותו לחתיכות בגודל של הירקות.
3. מוסיפים מים, חבילת ציר וירקות לסיר ומבשלים עד לריכוך.
4. תחילה ממיסים את משקעי הסאקה בדאשי. כשהירקות רכים, הוסיפו את הטופו המטוגן, ואז הוסיפו את משקעי הסאקה, המלח ורוטב הסויה כדי להתאים את הטעם.
5. מוסיפים פטרוזיליה.