27.10.2022
מנת “צוקמן” tsukemen יפנית | מתובלת וטעימה במיוחד
מנת “צוקמן” tsukemen יפנית | מתובלת וטעימה במיוחד
[מרכיבים] (2 מנות)
אטריות אודון 200 גרם ( 1 חבילה )
מלפפון אחד
נבטי שעועית 1/2 שקית
ביצים רכות 2חתיכות
שרימפס 2 זנבות ( או 100 גרם דג לבן
[מטבל]
מים 200 סמ”ק
רוטב מנטיסיו (Mentsuyu) 50 סמ”ק – רוצים ללמוד איך להכין הסבר מפורט כאן ->
חומץ 10 סמ”ק
שמן שומשום 2 כפיות
פלפל צ’ילי שומשום לבן – לפי הטעם
איך מכינים?
שלב 1
מרתיחים קלות את נבטי השעועית. חותכים את המלפפון והביצה הרכה לחתיכות קלות לאכילה. מרתיחים את השרימפס במי מלח וחוצים אותם לשניים אם הם גדולים.\
שלב 2
שלבו את כל מרכיבי המטבל וצננו במקרר. מכינים מי קרח בקערה.
שלב 3
מרתיחים הרבה מים ומרתיחים את אטריות האודון . לאחר הרתיחה, הכניסו אותן למסננת ושטפו אותן במים קרים. הוסיפו את האטריות האודון השטופות למי הקרח שהכנתם לאחר מכן השרו אותן כ-10 שניות, ורוקנו אותן במסננת.
שלב 4
מניחים קערה ואליה מוסיפים את נבטי השעועית, המלפפון, הביצה רכה והשרימפס.
יוצקים את המטבל לתוך קערה אחרת ומגישים 🙂