09.03.2023
ראמן עם חומץ יוזו
מרכיבים:
חתיכת חזה עוף
אטריות ראמן (טריות, בסביבות 180 גרם לאדם)
נורי (חתוך לחתיכות בגודל 10 ס”מ על 5 ס”מ)
2 ביצים
60 מ”ל סאקה
100 מ”ל מירין
20 גרם סוכר
75 גרם מלח
250 מ”ל מרק (בסיסי צ’ינטן)
10 מ”ל חומץ אורז
1 יוזו (לא חובה)
50 מ”ל שומן עוף מעובד (קצוץ)
75 מ”ל שמן קנולה
5 בצלים קפיציים (חתוכים לחתיכות של 2 ס”מ)
1/2 יוזו
הוראות הכנה:
מערבבים בסיר את החומרים מלבד חומץ האורז ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות, מניחים להתקרר. לאחר מכן מסננים ומוסיפים את החומץ ומיץ היוזו (אם משתמשים).
לשמן הארומטי מערבבים בסיר את כל המרכיבים מלבד היוזו ומביאים לרתיחה על אש נמוכה-בינונית. מבשלים כ-25 דקות עד שהשמן מתרכך והבצלים מתחילים להשחים. מסירים מהאש, מסננים ויוצקים על האות בצד.
כדי להרכיב את הראמן, מביאים את המרק לרתיחה. בסיר נפרד מביאים לרתיחה מספיק מים לבישול האטריות. לוקחים פרוסת צ’אשו בעובי של בערך ½ ס”מ וצולים עד שהוא חם והשומן מבעבע.
מוסיפים את האטריות למסננת אטריות וצוללים למים הרותחים. מערבבים במרץ עם מקלות אכילה כ-10 שניות להפרדת האטריות. מבשלים במשך 3 דקות או עד שהאטריות מבושלות למרקם המועדף עליך, ואז הסר אותן מהמים תוך כדי ניעור כדי להסיר את כל המים שנלכדו בין האטריות.
מחממים את קערת האטריות על ידי מילויה במרק חם, ואז שופכים את המרק בחזרה לסיר החימום. מוסיפים 480 מ”ל של מרק צ’ינטן לקערה ואז מוסיפים 40 מ”ל מהשיאו טאר ו-30 מ”ל מהשמן הארומטי (ניתן לגוון כאן את הפרופורציות לפי הטעם, אבל המרק צריך להיות די מלוח לפני הוספת האטריות).
מוסיפים את האטריות למרק, מרימים אותן עם מקלות אכילה ומניחים אותן בחזרה לתוך המרק. למעלה עם הביצה,