עוף צלוי עם בצל ירוק בגריל עם מלח ורוטב שומשום

תיאור קצר

עוף מוקפץ עם שמן שומשום בסגנון יפני

מתכון ל 20 סועדים

מרכיבים

  • חזה עוף__________________300 גרם
  • שמן שומשום ללא קליה ________כפית
  • יוזו סחוט __________________כפית
  • בצל ירוק __________________צרור
  • שמן שומשום קלוי ____________5 כפיות
  • שומשום לבן ________________כפחת
  • מלח: _____________________כפית
  • פלפל שחור _________________חמי כפית
  •  לימון:_____________________1 יחידות

 

אופן ההכנה

שלב 1:

קוצצים דק בצל ירוק ומערבבים עם  שמן השומשום קולי וללא קליה, יוזו סחוט מלח ופלפל 

שלב 2

מסירים את העור מבשר העוף ופורסים לחתיכות דקות של 5 מ”מ. מפזרים קלות מלח.

שלב 3

מחממים שמן שומשום לבן ללא קליה במחבת ומבשלים במהירות את העוף  על אש גבוהה משני הצדדים.

שלב 4

יוצקים את הרוטב משלב 1 באופן שווה על הדג ומקשטים בפלחי לימון.

בתאבון