עוגת גבינה יוזו לא אפויה

מרכיבים:

בשביל התחתית:

ספריי בישול נון-סטיק

כ-20 ביסקוויטים/ עוגיות ג’ינג’ר חתוכים לחתיכות (בערך 2 כוסות)

4 כפות חמאה ללא מלח מומסת

1/8 כפית מלח

למילוי:

1 כוס שמנת כבדה מתוקה

שלוש חבילות גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר מגורען

3 כפות מיץ יוזו 

2 כפות סוכר אפייה

1 כפית תמצית וניל טהורה

לציפוי:

2/3 כוס סוכר מגורען

1/2 כוס מיץ יוזו

2 1/2 כפיות עמילן תירס (קורנפלור)

1/8 כפית מלח

2 ביצים גדולות ו-2 חלמונים גדולים

4 כפות חמאה קרה ללא מלח חתוכה לקוביות קטנות

 

הוראות הכנה:

לתחתית

מצפים קלות תבנית קפיצית בקוטר 22 ס”מ בספריי בישול. מוסיפים את הביסקוויטים/ העוגיות למעבד מזון  לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת והמלח ומקציפים עד שפירורי העוגיות מצופים לגמרי בחמאה.

מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית המוכנה, דואגים לקבל צורה אחידה לקצוות. 

מקפיאים עד להתייצבות, כ-20 דקות.

למילוי:

 בינתיים מקציפים את השמנת בקערה גדולה עם מערבל חשמלי ידני במהירות בינונית-גבוהה 3 עד 4 דקות. 

מקציפים את גבינת השמנת והסוכר בקערה גדולה נוספת עם המיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה וחלקה, 2 עד 3 דקות. 

מוסיפים את מיץ היוזו, סוכר האפייה והוניל. מקציפים עד לאיחוד, כדקה.

מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת גבינת השמנת בעזרת מרית גומי. 

יוצקים את המילוי באופן שווה על התחתית, מחליקים את החלק העליון. מכסים ומקררים עד שהחלק העליון יציב,כ-4  שעות.

 

לציפוי קרם היוזו

מקציפים יחד את הסוכר הגרגירי, מיץ היוזו, עמילן התירס והמלח בסיר של 2 ליטר על אש בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה מדי פעם. בינתיים טורפים יחד את הביצים והחלמונים השלמים בקערה בינונית.

מנמיכים את האש ומבשלים במשך דקה, ואז מסירים מהאש. טורפים כמחצית מתערובת היוזו החמה לתוך הביצים, ולאחר מכן מוסיפים את תערובת הביצים לסיר תוך טריפה מתמשכת עד לאיחוד. מבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה ויש לה סמיכות של פודינג, 1 עד 2 דקות. 

מסירים מהאש וטורפים פנימה את החמאה, כמה קוביות בכל פעם, עד להמסה. מסננים את הקמח דרך מסננת דקה לקערה בינונית. מכסים בניילון נצמד, לוחצים אותו ישירות על פני הבצק. מקררים עד לצינון, לפחות שעתיים.

להרכבה, מורחים בעדינות את קרם היוזו על עוגת הגבינה, ומחליקים את החלק העליון. מקררים עד להתייצבות, 4 עד 8 שעות.