סשימי לברק ושמן שומשום ללא קליה

תיאור המנה

מנה קלילה מרעננת ונפלאה של דג לבן עם שמן שומשום ללא קליה וצנון מגורד

נפלא כמנה ראשונה על מנת לפתוח את התאבון

מתכון ל 20 סועדים

מרכיבים:

דג לבן טרי ( לברק דניס מורק או כל דג אחר ) _____________________________________________ 1.5 ק”ג

קוגי סויה ______________________________________________________________________200 גרם

חומץ יין _______________________________________________________________________120 גרם

שמן צילי ______________________________________________________________________40 גרם

שמן שומשום ללא קליה____________________________________________________________240 גרם

לימון ________________________________________________________________________2 לימונים

עגבניה ______________________________________________________________________2 יחידות

בצל ירוק _____________________________________________________________________1 יחידה

בצלי שלוט ____________________________________________________________________2 יחידות

אופן ההכנה

שלב 1

  • קוצצים דק את הגינגר
  • חותכים נבטים גס
  • פרחי מאכל

שלב 2

פורסים את הדג הלבן בעובי של 3 ס”מ ומסדרים בצלחת

שלב 3

מפזרים מלח שמן שומשום ללא קליה ולאחר מכן מפזרים את הטיבול של שלב 1

לקישוט מוסיפים פרחי מאכל