סלמון עם אפונת וואסבי

מרכיבים:

½ כפית סוכר
כפית ג’ינג’ר קלוף מגורר דק
2 כפות חומץ אורז לא מתובל, מחולק
2 מלפפונים פרסיים, פרוסים דק
מלח כשר
3 חתיכות בצל ירוק
1 כף רוטב סויה לבן או כהה
1 כף בתוספת ½ כפיות מירין
1כף בתוספת, ½ 1 כפיות מיץ אשכוליות טרי
1 כפית מיץ לימון טרי
5 ראשי חסה Little Gem, ללא ליבות, ועלים מופרדים
12 אונקיות סלמון טרי, חתוך לחתיכות של ½.
1 אבוקדו, חתוך לחתיכות של חצי
¼ כוס אפונה ירוקה ווסאבי מוכנה, מרוסקת

הוראות הכנה:

שלב 1
להקציף סוכר, ג’ינג’ר ו-1 כף. חומץ בקערה קטנה. לזרוק מלפפונים וקורט מלח במסננת, ואז לעסות בעדינות מלפפונים כדי להוציא עודפי נוזלים. הוסף מלפפונים לתערובת הסוכר; מכסים ומצננים עד שיתקרר, לפחות 30 דקות. טועמים מלפפונים כבושים ומתבלים במלח נוסף במידת הצורך.

שלב 2
בינתיים, מוציאים עליות ירוקות כהות מבצל ירוק ופורסים דק על אלכסון; מעבירים לקערה קטנה של מי קרח ומניחים לחכות עד שבצל הירוק מתחיל להתכרבל, 10-15 דקות. מסננים את צמרות הבצל, ואז סוחטים החוצה את עודפי הנוזלים בעזרת נייר סופג.

שלב 3
פורסים דק חלקים ירוקים ולבנים של בצל ירוק, ואז שמים בקערה בינונית עם רוטב סויה, מירין, מיץ אשכוליות, מיץ לימון ו-1 כף הנותרת. חומץ לשילוב. להעביר 3 כפות. פונזו לקערה בינונית שנייה. להוסיף חסה לקערה המשמשת להכנת פונזו; לזרוק לציפוי ולתבל במלח. הוסף סלמון לקערה השנייה עם 3 כפות. פונזו וזורקים בעדינות לציפוי. מוסיפים אבוקדו, מלפפונים חמוצים סחוטים וצמרות בצל ירוק לקערה עם סלמון ומערבבים שוב. מתבלים במלח נוסף במידת הצורך.

שלב 4
מחלקים חסה בין קערות. מעל תערובת סלמון ואפונה ירוקה ווסאבי; מפזרים פוריקקי.

שלב 5
עשה מראש: ניתן לכבוש מלפפונים 3 ימים קדימה; לשמור מקורר. ניתן להכין פונזו יום אחד קדימה; לכסות ולקרר.