סלמון אבוקדו פוקי בול

סלמון אבוקדו פוקי בול

רכיבים:
180 גרם אורז סושי אקיטה קומצי
3 כפות חומץ אורז איו גוזו
1 כפית סוכר
0.5 כפית מלח דק
30 מ״ל סירופ מייפל
1 כפית שמן שומשום קלוי
2 כפיות רוטב סויה קוג׳י
0.5 כפית גרגירי שום
1 כפית מירין קוקונואה
2 פילה סלמון
2 כפות שומשום
4 בצלים אביביים
150 גרם שעועית אדמה
חצי אבוקדו בשל

הוראות הכנה:
מבשלים את אורז הסושי לפי הוראות החבילה ובזמן הבישול מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח יחד בכלי קטן, תוך ערבוב טוב עד שהסוכר והמלח נמסים בחומץ.
כשהאורז מבושל, יוצקים את הרוטב מלמעלה (כשהוא עדיין
חם) ואז מערבבים כדי לצפות את האורז. במחבת קטנה קולים קלות את השומשום, מפזרים אותם על האורז ומערבבים.
מניחים את האורז בצד (עדיין בסיר) שיתקרר מעט. מכינים את פילה הסלמון על ידי הסרת העור וקיצוץ לקוביות.
חותכים את הבצלים לקוביות קטנות. מכינים גם את המרינדה הטריאקי על ידי ערבוב סירופ מייפל, שמן שומשום, תמרי, גרגירי שום ומירין יחד בכלי קטן.
הניחו את שלושת האלמנטים הללו בצד בזמן שאתם מכינים את בסיס קערת הסושי.
לאחר שהאורז התקרר, וכעת הוא חם ולא חם, ניתן להרכיב את הבסיס לקערות. מחלקים את האורז בין שתי קערות רחבות כך ששני שליש מכל בסיס מכוסה. בשליש הנותר, הוסיפו פולי אדממה ואבוקדו פרוס.