מתכון להכנת דאשי טבעוני

המפתח להכנת מרק זן טבעוני עשיר הוא לחתוך את השיטאקה והקומבו במהלך תהליך ההשריה.

ככל שחותכים יותר משטחים, כך המרק יהיה סמיך יותר.

מרק שוג’ין (דאשי על בסיס צמחי) זה תבלין מצוין למנות זן בסגנון יפני בטעם קל הנקרא שוג’ין ריורי.

בבישול הזן, מייחסים חשיבות רבה לשימוש בתיבול קל המוציא את הטעמים האמיתיים של המרכיבים הטריים – זה נקרא “תנמי”.

למרות המחסור בבשר ודגים, טעם האומאמי העשיר ממרכיבי הצמח גורם לחוויה קולינרית דשנה ומשביעה.

מרכיבים (2 מנות):
20 גרם שיטאקי מיובש
20 גרם אצה קומבו
20 גרם פולי סויה
1 ליטר מים (סה”כ)

אופן ההכנה:

  1. משרים את השיטאקה והקומבו היבשים במים למשך 30 דקות.
  2. חותכים את גבעולי השיטאקי היבשים. פורסים דק את הקומבו. חיתוך גבעולי השיטאקי וחיתוך הקומבו יוצר מיצוי דאשי טוב יותר, ומספק טעם עמוק ועשיר יותר.
  3. סננו את המים שהשתמשתם בהם להשריית את השיטאקה והקומבו ושימו בצד.
  4. צולים את פולי הסויה במחבת עד להזהבה.
  5. מוסיפים למי ההשריה ממקודם בחזרה את חלקי השיטאקי, הקומבו הפרוס ופולי הסויה הצלויים.
  6. הוספו עוד מים כדי ליצור סך של 1 ליטר של נוזל דאשי (כולל מי ההשרייה). להשאיר לנוח לילה במקרר.
  7. מביאים הכל לרתיחה ומבשלים זמן מה, מסירים את הקצף, מניחים להתקרר ומסננים לפני השימוש (הנוזל בלבד משמש כציר דאשי).