01.03.2023
מרק עוף עם גזר ופטריות
מרכיבים:
תרד (בערך 1 צרור), קצוץ
3 קומבו מיובש בגודל 6×4 אינץ’
6 כוסות ציר עוף תוצרת בית או קנייה בחנות דל נתרן
1 כוס פתיתי בוניטו
2 כפות מירין
2 כפות רוטב סויה
מלח
2 חזה עוף ללא עצמות, ללא עור, חצוי לאורך, פרוס דק לרוחב
1 גזר בינוני, קלוף, חתוך לגפרורים בגודל 2 אינץ’
4 אונקיות פטריות שיטאקי, פרוס דק
שומשום קלוי (להגשה)
הוראות הכנה:
שלב 1:
מחממים ¼ כוס מים במחבת גדולה מעל בינונית. ברגע שרואים אדים, מוסיפים תרד למים ומבשלים, תוך כדי ערבוב לעתים קרובות, עד שהתרד מתחיל לנבול, בערך 2 דקות. מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים תרד כדי להסיר עודפי מים, ואז קוצצים גס.
שלב 2:
מביאים קומבו וציר לרתיחה בסיר גדול על אש נמוכה. מסירים מהאש ונותנים זמן בצד בערך 10 דקות. מחזירים לרתיחה ומוסיפים פתיתי בוניטו. מסירים מהאש ונותנים לחכות בצד
2 דקות. מסננים את תערובת הקומבו דרך מסננת דקה לקערה גדולה.
שלב 3:
מנגבים את הסיר ומחזירים את המרק לסיר. מוסיפים מירין ורוטב סויה; מתבלים במלח. מביאים לרתיחה על אש בינונית, ואז מוסיפים עוף, גזר ופטריות. מבשלים עד שהעוף מבושל והפטריות והגזר רכים, 4-6 דקות.
שלב 4:
מחלקים תרד בין קערות ומצקת למרק. מפזרים שומשום מעל.