יאקיטורי עוף ברוטב יאקיטורי

מרכיבים לשיפודים:
9 בצלים ירוקים
חצי קילו ירכי עוף ללא עצמות וללא עור (בטמפרטורת החדר)
שמן ניטרלי
togarashi shichimi (שבעת תבלינים יפניים)

מרכיבים לרוטב יאקיטורי:
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מירין
1/4 כוס סאקה
1/4 כוס מים
2 כפיות סוכר חום

איך מכינים?
משרים שיפודי במבוק למשך 30 דקות )ניתן להשתמש גם בשיפודים רגילים,

מכינים את הרוטב (מתכון בהמשך),

משחילים בשיפוד חתיכות עוף וביניהן חתיכות של בצל ירוק (לרוחבן),

מניחים את השיפודים על רשת תנור מרוחה בשמן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכסים את הידיות בנייר כסף.

מחממים את התנור ואז קולים את השיפודים במשך 6 דקות.

מברישים ברוטב היאקיטורי, הופכים ומברישים את הצד השני, ואז קולים 3-4 דקות כדי לקרמל את הרוטב.

הופכים את השיפודים פעם נוספת, מברישים אותם ברוטב, ואז קולים במשך 1-2 דקות.

מגישים מיד.

אופן הכנת הרוטב:
לסיר קטן, הוסיפו 1/2 כוס רוטב סויה, 1/2 כוס מירין, 1/4 כוס סאקה ו1/41/4 כוס מים.
מוסיפים 2 כפיות סוכר חום ואת החלק הירוק של הבצל הירוק.

מביאים אותו לרתיחה על אש גבוהה.

לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים, ללא מכסה, עד שהרוטב מצטמצם לשליש מנפחו המקורי.

זה ייקח בערך 30 דקות.
הניחו לו להתקרר לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
הרוטב יסמיך בברק מבריק כשהוא מתקרר.
בתיאבון.