05.12.2022
אטריות עם מיסו בשר וירקות
מצרכים (ל-4 אנשים)
בצל ירוק ארוך 10 ס”מ
חתיכה אחת של ג’ינג’ר (10 גרם)
שן שום (10 גרם)
200 גרם (שקית אחת) של נבטי שעועית
1 מלפפון
שמן שומשום טהור דחוס קויקוצ’י 3 כפות
200 גרם בשר חזיר טחון
B מיסו אדום 60 גרם
B 2 כפות מירין
סוכר B 2 כפות
100 מ”ל מים
4 כדורי אטריות סיניות
4 חלמונים
בצל ירוק (10 גרם)
שמן צ’ילי מחנות שמן שומשום
איך מכינים?
שלב 1
קוצצים את הבצל, הג’ינג’ר והשום. מרתיחים את נבטי השעועית ומסירים את שורשי הזקן. חותכים את המלפפון לרצועות דקות על ידי שפיכת מים חמים מעליו.
שלב 2
מחממים את הקויקוצ’י הטהור (1 כף) במחבת, מוסיפים A ומטגנים עד לריח, ואז מוסיפים את החזיר הטחון ומטגנים. כשהאש עוברת, מוסיפים B ומבשלים על אש נמוכה להכנת מיסו בשר.
שלב 3
מרתיחים מים (לא רשומים) בסיר, משחררים את האטריות ומרתיחים כמצוין. שפשפו אותם במסננת, שטפו אותם, ערבבו אותם עם קויקוצ’י (2 כפות) והניחו אותם על צלחת. מעל מיסו בשר, מלפפון וחלמון ביצה.