14.02.2023
סלט עגבניות וברוקולי עם שומשום
רכיבים:
עגבנייה 2 יח׳
3 יח׳ בצל ירוק
ברוקולי 1/2
משחת שומשום לבנה בעלת גוף מלא וריחנית 1 כף
שמן שומשום טאיקו 1 כף
רוטב סויה קליל
1 כף חומץ
1 כף
סוכר 1 כפית
שמן שומשום טהור דחוס 1 כף
קצת מלח
קצת פלפל שחור
שומשום לבן קלוי כמות מתונה
הוראות הכנה:
שלב 1
מסירים את הגבעול מהעגבנייה וחותכים לרבעים.
שלב 2
חותכים את הבצל הירוק לחתיכות קטנות.
שלב 3
מחלקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומרתיחים במי מלח.
קוצצים גס ומשלבים עם מרכיבי A ו-מרכיבי שלב 2.
שלב 4
שמים את הפירה הדחוס במחבת וצולים את העגבנייה ממריכיבי שלב 1 על אש גבוהה.
שלב 5
מסדרים את העגבניות הצלויות, מפזרים מלח ושמים את מרכיבי שלב 3. מפזרים פלפל שחור ושומשום לבן.