20.03.2023
ירקות בטמפורה בסגנון -קאקיגא Vegitable Tempura(Kakiage)
תיאור המנה
ירקות בטמפורה בסגנו ן(Kakiage) הינן ירקות בטמפורה עם שמן שומשום
שמטוגן ללא קליה ניתן להשתמש במגוון רחב של ירקות שונים למנה זו
מתכון ל 20 סועדים
מרכיבים:
- בצל__________________________________8 יחידות
- גזר _________________________________ 2 יחידות
- חזה עוף_______________________________1 ק”ג
- קמח טמפורה___________________________ 1.5 קילו
- מים קרים______________________________1.6 ליטר
- ביצים ________________________________ 10 יחידות
אופן ההכנה
שלב 1 בלילת הטמפורה :
מכינים את בלילת הטמפורה ע”י המים הקרים והביצים על מנת שלא ייבצרו גושים
יוצקים את המים הקרים למיכל ולאחר מכן מוסיפים את הביצים השלמות.
שלב 2 מקציפים :
בעזרת 4 מקלות במבוק צ’ופסטיקס מקציפים במהירות וביסודיות את כל התערובת מלמטה
שלב 3 טורפים את החלבונים
טורפים את החלבונים על מנת שהתערובת תקצוף ככל האפשר
כשהחלבונים טרופים היטב, התערובת תקצוף הרבה.
שלב 4
מסירים את הקצף מלמעלה, ונשארים עם מי ביצה משיי.
שלב 5
מלאו קערה ב-500 מ”ל ממי הביצים משלב 4. (ניתן להשתמש במי הביצים הנותרים כדי להתאים את עקביות הבלילה)
שלב 6
מנפים את הקמח לתוך מי הביצים. מכינים את אותו יחס של קמח לפי נפח כמו מי הביצים בשלב 5) ומוסיפים 1/3 מהקמח.
שלב 7
בעזרת מטרפה מערבבים בעדינות בתבנית 8 5 פעמים.