איך להכין אורז יפני

איך להכין אורז יפני

מרכיבים:

אורז יפני אותנטי אקיטה קומאצ’י – 500 גרם

מים – 600 מ”ל

הוראות הכנה:

יש לשטוף את האורז ולהשרות אותו במים מינירלים או מפולטרים במשך 30 דקות (המים צריכים לכסות את האורז בסנטימטר או שניים).

בסוף ההשריה המים יהפכו ללבנים (כך תדעו אם השריתם מספיק זמן).

לסנן את האורז המושרה ולהעביר לסיר.

להוסיף 600 מ”ל מים ולכסות עם מכסה.

לחמם את הסיר על אש בינונית.

כשהמים רותחים, להשאיר על אש בינונית למשך שתי דקות נוספות.

להחליש קצת את האש ולהמשיך לבשל עוד כשלוש דקות.

להנמיך את האש למינימום ולהמשיך לבשל עוד 5-7 דקות.

לאחר בישול כולל של 10-12 דקות יש להרים את המכסה ולבדוק אם כל המים התאדו.

אם יש עדיין מים, המשיכו לבשל על אש קטנה עוד כדקה-שתיים, עד שכל המים יתאדו.

לאחר סיום התהליך, יש לכסות את הסיר ולבשל שוב על אש בינונית למשך 5-10 שניות, כדי לאזן את הטמפרטורה בתוך הסיר.

אח”כ לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור למשך עשר דקות.

לאחר מכן יש לפתוח את הסיר ולבחוש את האורז מתחתית הסיר.

בתיאבון!