מתכון פשוט לראמן עוף

ראמן הוא מרק נודלס מאוד פופולרי ביפן.

במקור אטריות ראמן הן אטריות בסגנון סיני, אבל הן השתנו והתפתחו וכבר הרבה שנים שהן מאכל שאהוב מאוד על היפנים.

יש מליוני מסעדות ראמן ביפן בהמון סוגים וגוונים. כשמסעדת ראמן ביפן נחשבת לטובה, יעמדו בשבילה שעות בתור.

המתכון הבא הוא קל ומהיר להכנה, בעל מרכיבים פשוטים, וכמובן טעים.

מרכיבים

למרק:

4 כוסות מים (ליטר)

5 כנפי עוף

שני שיני שום מרוסקות

שלוש פרוסות שורש ג'ינג'ר

שני בצל ירוק, חתוכים לשניים

2 כפות סויה

1/2 כף סאקה

1/2 כף מירין

1/2 כף מלח

1/2 כף שמן שומשום

150-200 גרם איטריות ראמן יבשות

 

לטופינג:

כוס נבטים

בצל ירוק קצוץ

קרעי עוף (שהוצאו מהציר)

 

הוראות הכנה

קודם נכין את המרק. בסיר גדול, לשים את המים וכנפי העוף ולתת למים לרתוח.

אחרי רתיחה של כמה דקות, להסיר עם כף כל לכלוך או שומן צף על פני המרק.

להוסיף שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק ולבשל במשך 40 דקות.

להוסיף קצת מים, אם התאדה יותר מדי נוזל.

להוציא את כנפי העוף ולשים בצד. לאחר מכן לסנן את המרק.

לתבל עם הסויה, הסאקה, המירין, המלח ושמן השומשום.

להמשיך לחמם על אש נמוכה כשהסיר מכוסה.

להכנת הטופינג:

לחלוט את הנבטים במים רותחים במשך כמה דקות ואז להוציא את הנבטים.

לקצוץ בצל ירוק.

להוציא את העצמות מכנפי העוף ו"לקרוע" את הבשר לחתיכות קטנות.

ברגע שהכל מוכן, לבשל את הנודלס לפי ההוראות על האריזה.

להוציא מהמים, לחלק את הנודלס לשניים ולשים בקעריות גדולות.

להוסיף בכל קערית מרק חם ולפזר מעל את הנבטים, הבצל הקצוץ וקרעי העוף.

להגיש מיידית.

בתיאבון 🙂

תורגם מתוך המתכון הזה של Japanese Cooking 101 ביוטיוב: