תירס ואדממה בטיגון עמוק

תירס ואדממה בטיגון עמוק

מרכיבים:

1 קלח תירס

100 גרם אדממה (2/3 כוס)

קמצוץ מלח

1 חלמון ביצה

100 גרם קמח

כוס וחצי שמן שומשום לא קלוי

1 ליים

הוראות הכנה:

להוציא את גרגירי התירס בעזרת סכין שף חדה (מלמעלה למטה).

לערבב את גרגירי התירס והאדממה בקערה. לערבב את כל יתר המרכיבים (למעט השמן) ולהוסיף לתירס ולאדממה.

לשפוך שמן שומשום לא קלוי לתוך מחבת עמוק או סיר עד לגובה 5 ס"מ.

לחמם על אש בינונית-גבוהה עד 340 מעלות.

להניח בצד כלי עם נייר ספיגה מעל.

לקחת מן הבלילה בכף גדולה ולטגן בשמן העמוק, עד שמשחים קלות משני הצדדים.

להוציא ולהניח על נייר הספיגה.

להגיש עם מלח וליים בצלחת.