פסטת טונה כרוב ושמן שומשום

מרכיבים:

1/4 כרוב (200 גרם)

1 שן שום

2 עלי בצל ירוק

1 פלפל אדום

פסטה לשתי מנות

פחית טונה בשמן

10 גרם אצות

1 כפית רוטב סויה

1 כפית סאקה לבישול

2 כפות שמן שומשום קלוי כהה

אופן ההכנה:

לחתוך את הכרוב לחתיכות בגודל ביס ולקצוץ את השום.

לחתוך את הבצל הירוק לחתיכות קטנות.

להוציא את הגרעינים מהפלפל האדום.

להרתיח מים לפסטה. כשהמים רותחים, להוסיף את הפסטה ולבשל את הפסטה דקה פחות ממה שצריך.

לשים את שמן השומשום הקלוי כהה בתוך מחבת ולחמם על אש קטנה.

להתחיל לטגן את השום והפלפל, כשמתחילים להריח את השום, להוסיף את הכרוב.

כשהפסטה מוכנה, להוסיף אותה למחבת, יחד עם הטונה, רוטב הסויה, הסאקה ולערבב.

אח"כ להוסיף את האצות עם מעט מהמים בהם הורתחה הפסטה.

לשים בצלחת ולהוסיף את הבצל הירוק ומעט שמן שומשום קלוי כהה.