פטריות שיטאקי עם טופו ואפונת שלג

פטריות שיטאקי עם טופו ואפונת שלג

מרכיבים:

5-10 פטריות שיטאקי מיובשות

200 מ"ל נוזל השרייה של פטריות שיטאקי

3 כפות בסיס מרק צויו (מתכון להכנת צויו: משרים פטריות שיטאקי עם אצת קומבו לילה שלם, מוסיפים 150 מ"ל סויה, 2 כפות מירין, 2 כפות סוכר ומבשלים עד שמצטמצם).

2 כפות סוכר

5-10 חתיכות טופו מיובש בהקפאה בגודל ביס

חפיסת אבקת דאשי

גזר פרוס

אפונת שלג

אופן ההכנה:

להשרות במים קרים את פטריות השיטאקי המיובשות במשך לילה

להוציא את הגבעולים מפטריות השיטאקה המושרות.

לסנן את המים של ההשריה במסננת צפופה.

לשים את המים המסוננים יחד עם הפטריות המושרות בסיר ולבשל בחום גבוה.

כשהמים מתחילים לרתוח, להוסיף את בסיס מרק הצויו ואת הסוכר, להנמיך לאש בינונית ולבשל במשך עשר דקות.

הבועות הלבנות הן אומאמי ולא ישאירו טעם לוואי. הוציאו רק את הבועות אשר ישארו אחרי עשר דקות בישול.

להרתיח סיר עם מים, להוסיף את אבקת הדאשי, את הטופו המיובש בהקפאה, גזר ואפונת שלג.

להוציא את אפונת השלג ברגע שהצבע משתנה.

לבשל את הטופו והגזר במשך עשר דקות נוספות.

להגיש בקערית פטרית שיטאקי לצד טופו, אפונת שלג וגזר.