מתכון לאורז גזר

מרכיבים:
360 גרם אורז מלא
450 מ"ל מים
דף אצת קונבו
1 גזר גדול
טופו קשה 500 גרם -1 קילו
3 כפות מים
2 כפות מירין
כפית מלח ים
2 כפיות סויה
הוראות הכנה:
לשטוף את האורז ולסנן, לשים בתוך סיר לחץ עם מים ואצת קונבו ולהשאיר למשך שש שעות.
לבשל את האורז על אש בינונית למשך 25-30 דקות.
לאחר שחרור הלחץ מהסיר, לפתוח את מכסה הסיר ולבחוש את האורז מלמטה כדי שיתאוורר.
להשרות פטריות שיטאקי מיובשות במים קרים (במשך לילה) ולפרוס את פטריות השיטאקי המושרות לרצועות.
לחתוך את הגזר והטופו לרצועות.
לשים את הפטריות, הגזר והטופו בסיר, להוסיף מים, מירין ומלח.
לבשל על אש בינונית במשך 3 דקות.
להוסיף סויה ולהמשיך לבשל במשך 2 דקות.
לפתוח את הסיר ולהמשיך לבשל עד שהמים מתאדים.
לערבב את האורז עם התבשיל
לעטר בירקות עונתיים לפי רצונכם.