האורז של Akitakomachi

האורז של Akitakomachi

הסיפור של אקיטהקומאצ'י

בשנת 1984 האורז אקיטהקומאצ'י נולד ע"י ערבוב של אורז Koshihikari, אשר מפורסם בזכות הטעם והארומה שלו, יחד עם O-u292, אשר נחשב לסוג האורז שיש לו עמידות גבוהה נגד מזג אוויר קשה ומחלות חקלאיות.

האורז החדש הזה נקרא על שם היופי האגדי של האזור המכונה Ono-Komachi.

אקיטהקומאצ'י הוא אורז בוהק ודביק המכיל את העמילנים עמילופקטין ועמילוז בצורה מאוזנת, כך שהאורז נשאר רך ושומר על טעמו העשיר גם כשהוא מתקרר.

חברת Ogata-Mura Village Akitakomachi Co נוסדה בשנת 1987 ע"י חקלאים מהכפר אוגטה שבמחוז אקיטה.

החלום שלהם היה לספק את האורז שהם מייצרים ישירות לצרכן.

החברה פועלת לפי התקנים:

environmental management system – ISO14001

safe food management system – ISO2200

החברה מייצרת דשן אורגני מהסובין של האורז הנבחר בזמן כרסום האורז. אח"כ הדשן ישמש בתהליך טיפוח האורז.

החברה משתמשת בפחות מחצי מהכמות הרגילה של חומרי הדברה ודשן כימי.

כמו כן, החברה עושה מאמצים להמנע מחומרי גלם אלרגיים בייצור אוכל מוכן ופסטה ללא גלוטן.

לרכישת האורז של אקיטהקומאצ'י

אקיטה קומאצ'י -אורז יפני אותנטי

 

איך להכין אורז יפני

איך להכין אורז לסושי