20.01.2021
האורז של Akitakomachi

הסיפור של אקיטהקומאצ'י
בשנת 1984 האורז אקיטהקומאצ'י נולד ע"י ערבוב של אורז Koshihikari, אשר מפורסם בזכות הטעם והארומה שלו, יחד עם O-u292, אשר נחשב לסוג האורז שיש לו עמידות גבוהה נגד מזג אוויר קשה ומחלות חקלאיות.
האורז החדש הזה נקרא על שם היופי האגדי של האזור המכונה Ono-Komachi.
אקיטהקומאצ'י הוא אורז בוהק ודביק המכיל את העמילנים עמילופקטין ועמילוז בצורה מאוזנת, כך שהאורז נשאר רך ושומר על טעמו העשיר גם כשהוא מתקרר.
החלום שלהם היה לספק את האורז שהם מייצרים ישירות לצרכן.
החברה פועלת לפי התקנים:
environmental management system – ISO14001
safe food management system – ISO2200
החברה מייצרת דשן אורגני מהסובין של האורז הנבחר בזמן כרסום האורז. אח"כ הדשן ישמש בתהליך טיפוח האורז.
החברה משתמשת בפחות מחצי מהכמות הרגילה של חומרי הדברה ודשן כימי.
כמו כן, החברה עושה מאמצים להמנע מחומרי גלם אלרגיים בייצור אוכל מוכן ופסטה ללא גלוטן.