18.01.2021
איך להכין אורז לסושי

מרכיבים:
אורז יפני אותנטי אקיטה קומאצ'י – 360 גרם
מים – 360 מ"ל
קונבו – 5 ס"מ
חומץ סושי (4 כפות חומץ אורז, 2 כפות סוכר, 1 כפית סוכר)
הוראות הכנה:
לשטוף את האורז
להניח את האורז על רשת (מסננת) למשך חצי שעה-שעה.
להעביר את האורז לסיר.
להוסיף 360 מ"ל מים, להניח את הקונבו ולכסות עם מכסה.
לחמם את הסיר על אש בינונית.
כשהמים רותחים, להשאיר על אש בינונית למשך שתי דקות נוספות.
להחליש קצת את האש ולהמשיך לבשל עוד כשלוש דקות.
להנמיך את האש למינימום ולהמשיך לבשל עוד 5-7 דקות.
לאחר בישול כולל של 10-12 דקות יש להרים את המכסה ולבדוק אם כל המים התאדו.
אם יש עדיין מים, המשיכו לבשל על אש קטנה עוד כדקה-שתיים, עד שכל המים יתאדו.
לאחר סיום התהליך, יש לכסות את הסיר ולבשל שוב על אש בינונית למשך 5-10 שניות, כדי לאזן את הטמפרטורה בתוך הסיר.
אח"כ לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור למשך עשר דקות.
לאחר מכן יש לפתוח את הסיר ולבחוש את האורז מתחתית הסיר.
להכין את חומץ הסושי.
להעביר את האורז לקערה.
להתיז על האורז את חומץ הסושי ולהשאיר למשך דקה.
לערבב עם כף אורז, תוך כדי הכנסת אוויר עם מניפה.
כשהאורז מתקרר והופך למבריק, הוא מוכן.